Bli medlem    Logga in    Kategori    Sök    FAQ

Forumindex » Warhammer 40,000 » Nyheter och rykten




 Sida 2 av 2 [ 17 inlägg ] Gå till sida Föregående  1, 2



Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: The Big FAQ!
 Inlägg Postat: 17 apr 2018, 20:39 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 dec 2008, 11:41
Inlägg: 927
Ort: Strängnäs
Gonka Koff skrev:
Jag har inte codex death guard; är nyfiken på om detta påverkar poxwalkers?

Citat:
Q: What about rules that add models to existing units; do I need to pay reinforcement points for those models?
A: No (unless the rule itself says otherwise or adding the models would take the unit above its starting size)


Från DGs faq

Q: If the Poxwalkers’ Curse of the Walking Pox ability increases
the unit above its starting strength in a matched play game,
does this cost reinforcement points?
A: Yes, you must pay reinforcement points for each
Poxwalker model that you add to the unit that would
increase the unit above its starting strength.

_________________
Tobias Rundström


Upp 
 Inläggsrubrik: Re: The Big FAQ!
 Inlägg Postat: 19 apr 2018, 13:33 
Offline

Blev medlem: 01 okt 2009, 21:27
Inlägg: 149
Chargeändringen gällande fulla våningsplan känns ju spontant ganska tveksam.


Upp 
 Inläggsrubrik: Re: The Big FAQ!
 Inlägg Postat: 19 apr 2018, 14:25 
Offline

Blev medlem: 24 feb 2015, 16:56
Inlägg: 1055
Niklas skrev:
Chargeändringen gällande fulla våningsplan känns ju spontant ganska tveksam.


Rätt säker på att den kommer FAQ:as av de flesta kompetetiva turneringar just för att det är såpass spelförstörande.


Upp 
 Inläggsrubrik: Re: The Big FAQ!
 Inlägg Postat: 23 apr 2018, 13:28 
Offline

Blev medlem: 10 okt 2016, 22:30
Inlägg: 344
Konfa skrev:
Asphyxate skrev:
JA, har alltid argumenterat för att chargen med fly ska vara horizontell för om man kan engelska hyffsat är det wordat så.


Ursäkta det hårda tonfallet, men vad trött jag blir på sådana här argument. Nu har jag inte varit regeldomare på nån turre, så jag ska väl inte personligen ta åt mig, men så här låter det ju på typ varje forum när nån sur nisse äntligen får en faq till sin fördel. Det är ju självklart att domarna också förstår vad som står, de har dock tolkat det som de ansett rimligt. Det finns ingen anledning att försöka angripa någons läsförståelse för att de gör en annan tolkning.


Det är lugnt, hårt mot hårt. :) Jag förstår det men regler bör inte tolkas efter vad som är rimligt utan vad som står skrivet. Jag har alltid tyckt det vart helt uppenbart att GW menat horizontell charge distance när de skrivit reglerna från början. Nu förtydligade dem det ytterligare. Det är väl t.ex. inte heller rimligt att vi kan skjuta på varandra för att vi ser varandras antennet sticka upp bakom huset? Dock går det fortfarande. Jag förstår att man vill spela annorlunda men inför turneringar bör man göra klart såna korrigeringar väldigt tydligt i en FAQ eller dylikt innan. Det är min åsikt i vart fall.


Upp 
 Inläggsrubrik: Re: The Big FAQ!
 Inlägg Postat: 09 maj 2018, 10:58 
Offline

Blev medlem: 30 sep 2016, 20:49
Inlägg: 160
Asphyxate skrev:
Det är lugnt, hårt mot hårt. :) Jag förstår det men regler bör inte tolkas efter vad som är rimligt utan vad som står skrivet. Jag har alltid tyckt det vart helt uppenbart att GW menat horizontell charge distance när de skrivit reglerna från början. Nu förtydligade dem det ytterligare. Det är väl t.ex. inte heller rimligt att vi kan skjuta på varandra för att vi ser varandras antennet sticka upp bakom huset? Dock går det fortfarande. Jag förstår att man vill spela annorlunda men inför turneringar bör man göra klart såna korrigeringar väldigt tydligt i en FAQ eller dylikt innan. Det är min åsikt i vart fall.


Helt uppenbart tycker jag inte det var/är då man fortfarande mäter diagonalt (base to base) för att avgöra om man är "inom 12" och kan charge:a.
"Note though that the charging unit must still be within 12" (measured directly ‘base-to-base’, i.e. diagonally) to be able to declare the charge in the first place."


Upp 
 Inläggsrubrik: Re: The Big FAQ!
 Inlägg Postat: 11 maj 2018, 19:59 
Offline

Blev medlem: 10 okt 2016, 22:30
Inlägg: 344
Keibo skrev:
Asphyxate skrev:
Det är lugnt, hårt mot hårt. :) Jag förstår det men regler bör inte tolkas efter vad som är rimligt utan vad som står skrivet. Jag har alltid tyckt det vart helt uppenbart att GW menat horizontell charge distance när de skrivit reglerna från början. Nu förtydligade dem det ytterligare. Det är väl t.ex. inte heller rimligt att vi kan skjuta på varandra för att vi ser varandras antennet sticka upp bakom huset? Dock går det fortfarande. Jag förstår att man vill spela annorlunda men inför turneringar bör man göra klart såna korrigeringar väldigt tydligt i en FAQ eller dylikt innan. Det är min åsikt i vart fall.


Helt uppenbart tycker jag inte det var/är då man fortfarande mäter diagonalt (base to base) för att avgöra om man är "inom 12" och kan charge:a.
"Note though that the charging unit must still be within 12" (measured directly ‘base-to-base’, i.e. diagonally) to be able to declare the charge in the first place."


Mjo, dock tycker jag det efter en diagonal inkluderar både vertikal och horizontell distans och regeln säger "ignore vertical". :)


Upp 
 Inläggsrubrik: Re: The Big FAQ!
 Inlägg Postat: 11 maj 2018, 20:35 
Offline

Blev medlem: 11 apr 2010, 12:30
Inlägg: 609
Eftersom citatet är skrivet som ett undantag från en huvudregel måste det väl ses som klart nu? Eller missar jag något?


Upp 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 
 Sida 2 av 2 [ 17 inlägg ] Gå till sida Föregående  1, 2




Forumindex » Warhammer 40,000 » Nyheter och rykten


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

 
 

 
Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012